Cookie box Az egyéni adatok felhasználásához az OTTO-nak és partnereinek szüksége van az Ön hozzájárulására, hogy az Ön érdeklődésének megfelelő információkat tudja közölni. A hozzájárulást erre a weboldalra, a linkre, illetve az OK-ra kattintva tudja megadni. A hozzájárulást itt tudja visszautasítani.

OK
Világmárkák széles választéka 4000 Ft ajándék hírlevél feliratkozóknak Ingyenes kiszállítás 25.000 Ft felett*

x

lMENÜ


Kíváncsi a méretére? Itt segítséget találhat mindenhez!

 
Különböző melltartótípusok >

Melyik melltartó a legmegfelelőbb az Ön számára?

Mindegyik melltartótípusnak eltér a fazonja, így a funkciója is. Összegyűjtöttük azokat az ismertetőjegyeket, amelyek segítségével kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbet. Az információk segítenek eligazodni abban, hogy melyik típusú melltartó milyen méret esetén a legideálisabb, és adunk néhány különleges tippet is az egyes melltartótípusokhoz.

Push up melltartó

Funkció:

A push up melltartó oldalról és alulról is emeli a mellet. A különleges szabásvonal és a bevarrt szivacsbetét kisebb mellbőség esetén is szexi dekoltázst varázsol. A push up melltartó mindig bélelt, így nagyobbnak látszik a mell.

Ismertetőjegyek:

A push up hatás többféleképpen is elérhető. A melltartóba varrt zselés vagy szivacspárna állandó hatást eredményez. A kivehető szivacs-, zselés vagy légpárnás betét segítségével tetszőlegesen alakítható a dekoltázs. Push up melltartók készülnek varrás nélkül előformázott kosárral, illetve a legkülönfélébb varrásvonalakkal díszített kosárral is.

Méretek:

A push up melltartó különösen kis és közepes kosárméret esetén nagyszerű választás, készülnek azonban speciális modellek nagyobb kosárméretben, akár 100 E méretben is.

Tipp:

Sok nő jobb és bal mellének mérete eltér. Próbálja ki egyszer úgy kiegyenlíteni a különbséget, hogy nagyobb melle oldalán kiveszi a kosárból a betétet. Így méretben tökéletesen illeszkedő melltartóra tehet szert!


Varrás nélküli melltartó

Funkció:

Más melltartókkal ellentétben a varrás nélküli melltartó nem látszik át zavaróan szűk pólón, blúzon vagy pulóveren.

Ismertetőjegyek:

Készülnek varrás nélküli melltartók merevítővel vagy merevítő nélkül is. Jellemzőjük, hogy nincsenek a kosáron a felsőruhán zavaróan áttetsző varrások. A varrás nélküli melltartó egyik speciális típusa előformázott szivacskosárral készül, amely szép, kerek mellet varázsol, és megakadályozza a mellbimbók áttűnését.

Méretek:

Modelltől függően minden méretben hordható. Nagyobb mellméret esetén szélesebb és/vagy párnázott vállpántos modellt ajánlatos választani.

Tipp:

Ha szűk, fehér pólót vagy blúzt visel, vegyen alá testszínű varrás nélküli melltartót, mivel csak így válik valóban láthatatlanná a melltartó!


Merevítős melltartó

Funkció:

A merevítős melltartó bevarrt merevítője megtámasztja a mellet, és szép kerek formát varázsol.

Ismertetőjegyek:

Merevítős melltartó mindenféle variációban kapható, klasszikus átlós varrással, szűkítő varrásokkal vagy varrás nélkül előformázott kosárral is.

Méretek:

Anyagtól és szabásvonaltól függően minden méretben hordható. Ha a melltartó a merevítőn kívül további támasztékkal készül, nagy méretben különösen jó tartást biztosít.

Tipp:

Ha a merevítő belső vagy külső vége bevág, egy számmal nagyobb méretet kell viselni.

Fűző

Funkció:

Középpontban a csábító megjelenés! A fűző a mellet és a derekat is formálja.

Ismertetőjegyek:

A fűző derékig érő felsőrész gyakran kosaras vagy push up melltartóként kialakított, formázott mellrésszel. Többnyire rugalmas merevítőket dolgoznak bele a megfelelő körvonalak rögzítése és a derék hangsúlyozása érdekében.

Méretek:

Modelltől függően minden méretben hordható.

Tipp:

Gyakran levehető vállpánttal készül, így optimális viselet vállpánt nélküli ruha alatt. A hozzá illő tangával vagy harisnyatartó nélküli harisnyával különösen szexi látványt nyújt.


Nyakpántos melltartó

Funkció:

Ez a melltartó ideális viselet a hátat és a vállat szabadon hagyó nyakpántos top, ruha alatt, így nem látszik ki a felsőruha alól a melltartó vállpántja.

Ismertetőjegyek:

A kosártól a hátpántig érő vállpánttól eltérően a nyakpánt az egyik kosártól a másik kosárig.

Méretek:

Minden méretben hordható. Minél nagyobb azonban a mellméret, annál szorosabbra kell összekapcsolni a hátpántot, amely így jobb tartást biztosít a mellnek, és kisebb súly terheli a hát felső részét. Így elkerülhetők a nyak- és hátfájdalmak, amelyek akár fejfájást is okozhatnak.

Tipp:

Léteznek olyan melltartók is, amelyek levehető vállpántja átalakítható nyakpánttá. A hatás olyan, mintha viselője egy helyett két melltartót vásárolt volna.


Vállpánt nélküli melltartó, melltartó levehető vállpánttal, melltartó többféleképpen hordható vállpánttal

Funkció:

Ez a melltartó ideális viselet a vállat szabadon hagyó nyakpántos top vagy ruha alatt, hiszen nem látszik ki a melltartó vállpántja a vállon vagy a háton. A legkülönfélébb felsőrészek alatt hordható, mivel a melltartópánt különféleképpen helyezhető el: keresztezhető a háton, viselhető nyakpántként, vagy felhelyezhető csak az egyik oldalra, így tökéletes választás aszimmetrikus fazonú felsőrészhez.

Ismertetőjegyek:

A pántok levehetők a kosárról és a hátpántról. A hátrész szegélyeinek belső oldala általában szilikonpánttal van ellátva, hogy ne csússzon el a melltartó.

Méretek:

Modelltől függően minden méretben hordható. A levehető vállpántos melltartó hátpántját kissé szorosabbra kell összekapcsolni, mint a vállpántos melltartóét.

Tipp:

Ha úgy érzi, hogy a vállpánt nélküli melltartó elmozdul, áttetsző szilikonpánttal is hordhatja, amely külön is kapható, és optimális biztonságot ad!


Külső vállpántos melltartó

Funkció:

A külső vállpántos melltartó különösen széles kivágással készül.

Ismertetőjegyek:

A pántok a kosár külső oldalán helyezkednek el, a kosár felső szegélye egyenes szabású.

Méretek:

A külső vállpántos melltartó különösen optimális B és C kosárméret esetén.

Tipp:

Rendkívül jól mutat széles nyakkivágású póló alatt. Az alpesi női viselet, a dirndli alá is kitűnő választás!


Félkosaras melltartó

Funkció:

A félkosaras melltartó nem látszik át szűk pólón, blúzon vagy pulóveren.

Ismertetőjegyek:

A normál kosaras melltartóval összehasonlítva ennél a típusnál a kosár megerősített része alacsonyabb szabású. A félkosaras melltartó szexi dekoltázst tesz lehetővé mély nyakkivágású felsőrész esetén.

Méretek:

A félkosaras melltartó kis és közepes mellméret esetén ideális választás.

Tipp:

A kosarat díszítő csipkerész különösen szexi hatást eredményez!

 
Merevítő nélküli melltartó

Funkció:

A merevítő nélküli melltartó különösen kényelmes és kellemes viselet, főként ha a merevítő zavaró vagy szoros érzetet kelt.  

Ismertetőjegyek:

A merevítő nélküli melltartó kosarán nincs osztóvarrás. Mivel nincs benne merevítő, a mellet csak a kosár különleges kialakítása formálja. A merevítős melltartóval ellentétben nem formálja kerekre a mellet.

Méretek:

A merevítő nélküli melltartó sok különböző variációban készül, modelltől függően kis mellméret esetén is hordható, például a háromszög alakú melltartó, és nagy mellméret esetén is ideális választás, például a tehermentesítő melltartó.

Tipp:

Éjszaka tulajdonképpen nem ajánlatos melltartót hordani, ha Ön mégis emellett dönt, legjobb megoldás a merevítő nélküli melltartó.

A mellet optikailag kisebbítő melltartó

Funkció:

A melltartó különleges szabásának köszönhetően 1-2 mérettel kisebbnek tűnik a mell. Ügyesen elrejti a nagy mellbőséget. Az alakformáló anyagoknak köszönhetően rendkívül jó tartást biztosít.

Ismertetőjegyek:

Ez a melltartótípus sokféle variációban kapható, átlós vagy függőleges varrással, illetve varrás nélkül előformázott kosárral is.

Méretek:

Közepes és nagy mellméret esetén ideális választás.

Tipp:

A mellet optikailag kisebbítő melltartót fekete felsőrész alatt viselve még kedvezőbb hatás érhető el.


Sportmelltartó

Funkció:

A sportmelltartó különösen jó tartást biztosít mozgásigényes sporttevékenység közben, így tehermentesíti a kötőszöveteket, amelyeknek nem tesz jót az intenzív mozgás.

Ismertetőjegyek:

A sportmelltartó a mell nagy részét fedi, hogy optimális tartást és kényelmet biztosítson. Néhány sportmelltartó birkózóháttal készül (lásd a rajzot), így a pánt nem csúszik le a vállról. A sportmelltartó apró hátránya, hogy nem vehető fel olyan egyszerűen, mint a normál melltartó, mivel hátrészén nincs kapocs.

Méretek:

Az érzékeny mell védelme érdekében mellmérettől függetlenül ajánlatos melltartót viselni sportolás közben.

Tipp:

A mozgás sportágtól függően különböző mértékben veszi igénybe a mellet. Futáshoz, labdajátékokhoz vagy lovagláshoz olyan melltartót kell választani, amely különösen jó tartást biztosít, jógázáshoz vagy súlyzós edzéshez elegendő a kisebb mértékű tartást biztosító melltartó is.

A női alsók különböző típusai >

Normál alsó, tanga vagy francia alsó? Melyik a legmegfelelőbb?

Mivel eltérő a fazonjuk, különböző típusú felsőruha alatt viselhetők. Összegyűjtöttük azokat az ismertetőjegyeket, amelyek segítségével kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbet!

Minitanga

Ismertetőjegyek:

A minitanga pántjai nagyon keskenyek. Elöl általában V, hátul T alakú. Elejét és a hátulját nagyon keskeny oldalpánt fogja össze.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

A testszínű minitanga szűk fazonú felsőruha alatt sem látszik. Nem ideális, ha pántja bevág, ez azt mutatja, hogy egy számmal nagyobb méret szükséges.

Tanga

Ismertetőjegyek:

A tanga pántjai is keskenyek, de több anyag felhasználásával készül, mint a minitanga.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

A tanga tökéletes viselet szűk fazonú felsőruha alatt. Fontos, hogy ne vágjon be a pántja.

Szoknyás tanga

Ismertetőjegyek:

A szoknyás tanga miniszoknyarésszel kombinált tanga.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

A szoknyás tangát inkább szoknya vagy ruha alatt ajánlatos hordani, mivel nadrág alatt viselve átlátszódhat.

Brazil alsó

Ismertetőjegyek:

A brazil alsó tangára emlékeztető szabásvonallal készül, de oldalpántja szélesebb.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Fontos, hogy hátul ne vágjanak be a varrások.

Keskeny oldalpántos normál alsó

Ismertetőjegyek:

Nagyon keskeny oldalpánttal és alacsony derékmagassággal készül.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Nagyon keskeny oldalpántja miatt a tanga nagyszerű alternatívája.

Széles oldalpántos normál alsó

Ismertetőjegyek:

Széles oldalpánttal és alacsony derékmagassággal készül (köldök alatt kb. 4 ujjnyi távolságig ér).

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Klasszikus fazonú alsó, amely nem hiányozhat a női ruhatárból. Fontos a méretválasztásnál, hogy ne vágjon be a pántja.

Derékfazonú alsó

Ismertetőjegyek:

A derékfazonú alsó köldök fölé, majdnem derékvonalig ér. Ezért oldalpántja széles, szára viszont magasra szabott.

Méretek:

Minden méretben hordható, de nagyobb méretekben igazán kedvelt.

Tipp:

Magasabb derékrésze miatt kisebb hasi domborulatot jól elrejt. Ezenkívül melegíti a vesetájékot.

Csípőfazonú száras alsó

Ismertetőjegyek:

Széles oldalpánttal és egyenes szárral készül. Köldök alatt kb. 2 ujjnyi távolságig ér.

Méretek:

Minden méretben hordható, de nagyobb méretekben igazán kedvelt.

Tipp:

A széles oldalpántos normál alsó kényelmesebb változata.

Derékfazonú száras alsó

Ismertetőjegyek:

Ismertetőjegyek: A derékfazonú száras alsó köldökig ér. Oldalpántja széles, szára egyenes szabású.

Méretek:

Minden méretben hordható, de nagyobb méretekben igazán kedvelt.

Tipp:

Magasabb derékrésze miatt kisebb hasi domborulatot jól elrejt.

Csípőfazonú francia alsó

Ismertetőjegyek:

Egyenes szárral készül, és oldalpántja keskenyebb, mint a klasszikus francia alsóé, tehát összességében keskenyebb szabású. Angol elnevezése hipster panty.

Méretek:

Minden méretben hordható, de kisebb méretekben igazán kedvelt.

Tipp:

Ez a típus bátran választható laposabb popsi esetén, mivel kerekebbnek látszik az alacsony szabásvonal miatt. Alacsony derékmagassága miatt tökéletes viselet csípőnadrág alatt.

Széles oldalpántos francia alsó

Ismertetőjegyek:

Egyenes szárvonallal és széles oldalpánttal készül. A klasszikus francia alsó szinte teljesen fedi a popsit.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

A tanga ideális alternatívája lehet például télen, szoknya alatt vagy kerékpározáshoz viselve.

Női boxeralsó

Ismertetőjegyek:

Nők részére is készül boxeralsó. A női változat szára általában rövidebb, mint a tipikus férfiboxeralsóé.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Tökéletes viselet túlméretezett hatású farmernadrág alatt, nem ajánlatos hordani azonban szűk fazonú nadrághoz. Éjszakai viseletként is nagyon kényelmes.

Alakformáló tanga

Ismertetőjegyek:

Az alakformáló tanga szabása megerősített és szinte köldökig érő derékrészétől eltekintve megegyezik a tangáéval.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Az alakformáló tanga megerősített anyaga kedvező hatással van a kisebb alakhibákra, nagyszerűen eltünteti a kisebb hasi domborulatot.

Alakformáló alsó

Ismertetőjegyek:

Szabása olyan, mint a normál alsóé, megerősített, szinte köldökig érő derékrésze különbözteti meg tőle.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Megerősített anyaga kedvező hatással van a kisebb alakhibákra, karcsúbbá teszi a derék- és csípőrészt.

Derékformáló alsó, alakformáló öv

Ismertetőjegyek:

A derékformáló alsó kb. 3 ujjnyira mell alá ér. Készül öv formában is. Az alakformáló övhöz bármilyen alsó vagy tanga viselhető.

Méretek:

Minden méretben hordható.

Tipp:

Megerősített anyaga kedvező hatással van a kisebb alakhibákra, karcsúbbá teszi az alakot.

Body, alakformáló body

Ismertetőjegyek:

A body egyrészes, szűk fazonú fehérnemű normál szárfazonnal, alján patentgombbal vagy kapoccsal záródik. Különböző fazonban készül, léteznek rendkívül szexi vagy hétköznapi viseletre alkalmas praktikus változatok is. Az alakformáló body egyesíti a body és az alakformáló fehérnemű tulajdonságait.

Méretek:

A body és az alakformáló body is minden méretben hordható, az utóbbi azonban nagy méretekben igazán kedvelt.

Tipp:

A body különösen kellemes viselet télen, mivel védi a vesetájékot a hideggel szemben. Az alakformáló body karcsúbbá varázsolja az alakot.

 

 

NŐI fehérnemű, fűző és fürdőruha >
NŐI fehérnemű, fűző és fürdőruha
konfenció-
méret
mellböség 2 mell alatti
böség 3
kosár méret
AA kosár
(nagyon kicsi)
A kosár
(kicsi)
B kosár
(közepest)
C kosár
(telt)
D kosár
(nagy)
E kosár
(nagyon nagy)
F kosár
(extra nagy)
G kosár
(extra nagy)
H kosár
(extra nagy)
34 65 63 - 67 75 - 77 77 - 79 79 - 81 81 - 83 - - - - -
36 70 68 - 72 80 - 82 82 - 84 84 - 86 86 - 88 88 - 90 90 - 92 92 - 94 - -
38 75 73 - 77 85 - 87 87 - 89 89 - 91 91 - 93 93 - 95 95 - 97 97 - 99 99 - 101 -
40 80 78 - 82 90 - 92 92 - 94 94 - 96 96 - 98 98 - 100 100 - 102 102 - 104 104 - 106 106 - 108
42 85 83 - 87 95 - 97 97 - 99 99 - 101 101 - 103 103 - 105 105 - 107 107 - 109 109 - 111 111 - 113
44 90 88 - 92 100 - 102 102 - 104 104 - 106 106 - 108 108 - 110 110 - 112 112 - 114 114 - 116 116 - 118
46 95 93 - 97 105 - 107 107 - 109 109 - 111 111 - 113 113 - 115 115 - 117 117 - 119 119 - 121 121 - 123
48 100 98 - 102 - 112 - 114 114 - 116 116 - 118 118 - 120 120 - 122 122 - 124 124 - 126 126 - 128
50 105 103 - 107 - 117 - 119 119 - 121 121 - 123 123 - 125 125 - 127 127 - 129 129 - 131 131 - 133
52 110 108 - 112 - - 124 - 126 126 - 128 128 - 130 130 - 132 132 - 134 134 - 136 136 - 138
54 115 113 - 117 - - 129 - 131 131 - 133 133 - 135 135 - 137 137 - 139 139 - 141 141 - 143
56 120 118 - 122 - - 134 - 136 136 - 138 138 - 140 140 - 142 142 - 144 144 - 146 146 - 148
58 125 123 - 127 - - 139 - 141 141 - 143 143 - 145 - - - -
- 130 128 - 132 - - 144 - 146 146 - 148 148 - 150 - - - -
 

Mérjen mindig szorosan a testnél, mert a táblázatban található méretek úgynevezett “testméretek”. Csupán az alsóneműt, ill. fűzőt hagyja magán, és húzza ki magát. Kérjen meg valakit, hogy segítsen, mert úgy pontosabb lesz a mérés. Minden méret centiméterben van megadva.

testmagasság: cipő nélkül a fejtetőtől a talpig mérjen. A legjobb ha ajtófélfa mellé áll.
mellbőség: a mell legerősebb pontjánál kell a testen vízszintesen körbevezetni a mérőszalagot.
mell alatti bőség (fűző): a mérőszalagot vezesse a mell alatt vízszintesen körbe a testen.
derékbőség, illetve a derékrész körmérete: a derék körül mérjük nem túl szorosan.
csípőbőség: a mérőszalagot a csípő legerősebb részén vízszintesen körbevezetjük.
oldalhosszúság: a deréktól a csípőn át a talpig mérjük. A termékleírásokban az oldalhosszúság mérete mindig derékrész nélkül a nadrág aljáig mérve van megadva.
lépéshossz (farmernadrág): a nadrágszár belső varrásának hossza üleptől a nadrág aljáig.
fej körméret: a homlok közepén mérve a fej kerülete.
NŐI felső, póló, blúz, ruha, szoknya, nadrág >
NŐI felső, póló, blúz, ruha, szoknya, nadrág
rendelési méret mellbőség 2 csípőbőség 5 derékbőség 4
testmagasság 1 (blúz, felső, póló,
ruha)
(ruha, szoknya, nadrág (szoknya, nadrág)
N A M
32 16 - 74 - 77 84 - 87 60 - 62
34 17 68 78 - 81 88 - 91 63 - 65
36 18 72 82 - 85 92 - 95 66 - 69
38 19 76 86 - 89 96 - 98 70 - 73
40 20 80 90 - 93 99 - 101 74 - 77
42 21 84 94 - 97 102 - 104 78 - 81
44 22 88 98 - 102 105 - 108 82 - 85
46 23 92 103 - 107 109 - 112 86 - 90
48 24 96 108 - 113 113 - 116 91 - 95
50 25 100 114 - 119 117 - 121 96 - 102
52 26 104 120 - 125 122 - 126 103 - 108
54 27 108 126 - 131 127 - 132 109 - 114
56 28 112 132 - 137 133 - 138 115 - 121
58 29 116 138 - 143 139 - 144 122 - 128

 

Divat jelölések
NÖI N 165 - 172 cm testmagasságú hölgyeknek 32 - 58-as méretig széles méretválasztákot kínálunk.
A 157 - 164 cm közötti hölgyek számára a 16 - 29-es méretek a megfelelőek, ahol a bőségek megegyeznek, de a szabásvonalak és a hosszak a magasságnak megfelelően rövidebbek.
M 172 cm-nél magasabb hölgyek számára, 68 - 116-os méretig a szabás hosszabb.
Csípőszorító nadrág
rendelési méret derékböség 4
60 58 - 62
65 63 - 67
70 68 - 72
75 73 - 77
80 78 - 82
85 83 - 87
90 88 - 92
95 93 - 97
100 98 - 102
105 103 - 107
110 108 - 112
115 113 - 117
120 118 - 122
 
 

 

X
X

Köszönjük, hogy elkészítette értékelését!

A következő szöveget rögzítettük:Ön engedélyezi, hogy keresztnevét közzétegyük értékelése mellett.


Az Ön értékelése:


Az Ön értékelése beérkezett rendszerünkbe, feldolgozás után, az elküldéstől számított két héten belül publikálásra kerül honlapunkon.

Folytat
x
Trendek, újdonságok & 4000 Ft AJÁNDÉKBAo